Salus SlimFit Eco

Om produkten

Bekväma skyddsglasögon med ett panoramaskydd och en form som sluter sig bekvämt runt huvudet med ett minimalt tryck mot öronen och över näsan. Linserna är behandlade för att ge ett extra skydd mot repor och mot imma. Glasögonen är tillverkade i ECO material med biocirkulär balanserad PC plast för ett lägre koldioxidutsläpp och ett minskat användande av jordens fosila resurser. Den kurvade designen säkerställer ett bra skydd av ögonen även mot partiklar från sidan eller ovanifrån. Certifierade i enlighet med EN166 standarden och erbjuder skydd mot partiklar hög hastighet (F) upp till 45m/s där testerna för slagtålighet utförsts i extrema temperaturer (T).

Andra egenskaper

Vikt24 g
StandardEN166
MaterialPolycarbonat (PC)
Rekommenderad användningDemolering, Sanering, Skogsbruk, Byggnation
Rekommenderad branschBygg, Tung infrastruktur, Olja & Gas
1001732033001 Transparent
1001732103001 Smoke

Detta ingår

  • Skyddsglasögon
  • Individuell produktförpackning

Vanliga frågor & svar

Biobalanserad eller biomassa balanserad plast syftar på en plast som produceras med en metod som inkluderar både fossila och biologiska råmaterial. 

Produkter tillverkade med biomassa balanserad plast bidrar till miljömässig hållbarhet genom att minska beroendet av ändliga fossila bränsleresurser. Användningen av förnybar biomassa hjälper till att kompensera koldioxidutsläppen som är förknippade med traditionell plastproduktion, vilket gör dessa skyddsglasögon till ett mer miljövänligt val utan att kompromissa med funktionalitet eller säkerhetsstandarder.

Ja, skyddsglasögon tillverkade med biomassa balanserad plast kan vanligtvis återvinnas med hjälp av standardprocesser för plaståtervinning. Det är viktigt att kontrollera lokala riktlinjer och faciliteter för återvinning. Även om biomassa balanserade plaster är utformade för att minska den övergripande miljöpåverkan, bidrar ansvarsfull avfallshantering och återvinningspraxis ytterligare till en cirkulär ekonomi och miljöansvar.

Ja, Salus seriens olika skyddsglasögon erbjuder alla ett bra imm- och repskydd. Repskyddet bidrar dessutom till en längre hållbarhet och minskar behovet av att byta ut sina glasögon vilket ger positiva effekter på vår mijlö.  

Rulla till toppen