VisorFlex - Ny flexibel pannlampa för användning med visir

Guardio Safety lanserar den nya användarvänliga GuardioFlex pannlampan som äntligen löser ett problem som många av våra kunder haft genom åren. Flertalet av våra kunder har det senaste året kontaktat oss och lyft problematiken kring att kunna använda en hjälm med visir och samtidigt ha en pannlampa. Hjälmar, likt Guardio ARMET men även många andra hjälmar av klätterhjälmsdesign  på marknaden har en utformning där visiret är utanpåliggande vilket medför en problematik då pannlampa ska kombineras med visiret. 

 

Guardio Safetys ingenjörsteam har jobbat tätt tillsammans med våra kunder för att hitta en lösning som både är enkel och ergonomiskt skonsam samtidigt som den inte kompromissar med pannlampans önskade funtionalitet.  Guardio VisorFlex monteras tillsammans med Theia visiret genom den hållare som medföljer vid köp av pannlampan. Pannlampan följer då automatiskt med visirets rörelse och kan riktas för att säkerställa en bra ljusbild med rätt vinkel oavsett om man har visiret uppfällt eller i nedfällt läge. 

Upp till 2360 Lumen och IP66-klassificering

Guardio VisorFlex erbjuder en batteritid på upp till 38 timmar och har 5 ljuslägen med upp till 2360 Lumen. Dessutom har pannlampan ett SOS läge om en nödsituation skulle uppstå. Pannlampan har dessutom en IP66 klassning vilket innebär att lampan är vatten- och dammtålig och kan användas även i tuffa miljöer. Uppladdning sker direkt i pannlampan via det inbyggda USB Type-C uttaget alternativt så byts det uppladdningsbara 18650 batteriet om man väljer att ladda batterierna i Guardios externa batteriladdare som erbjuds som tillbehör och som kan ladda upp till 4 batterier samtidigt. 

Visirfäste eller elastiskt band - Du väljer

Med VisorFlex pannlampa kan du själv välja om du vill fästa pannlampan via det flexibla visirfästet eller använda pannlampan som en traditionell pannlampa av pannbandsmodell. I paketet medföljer självklart både pannband och visirfäste. Pannlampan kan enkelt flyttas mellan pannlampa och visirfäste utifrån de behov du har just då.

 

Ergonomi är något som vi på Guardio värdesätter högt. Därför har vi i utvecklingsarbetet haft ett stort fokus på att utveckla en stark lampa som väger så lite som möjligt för att inte belasta nacke och axlar mer än nödvändigt. Vår lösning har därför en vikt på strax över 100gram, batteri och visirfäste inräknat. 

 

Guardio VisorFlex finns att beställa hos samtliga återförsäljare och mer produktinformation finns att läsa på VisorFlex produktsida.

Rulla till toppen